Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Bebeklerin Doktor Kontrolleri

  • 23 Ağustos 2010
  • 6.456 kez görüntülendi.
Bebeklerin Doktor Kontrolleri

Bebeklerin Doktor Kontrolleri

Her süt çocuğuna, uygun zamanlarda, sağlık kontrolleri yaptırılmalıdır. Çocuğun hasta olmasını beklemeden, muntazam aralıklarla, her aile gücüne göre, bu yönteme uymalıdır. Bu ziyaretlerde hangi konuların üzerinde durulacağı nelerin yapılıp yapılmayacağı,

geçen dönemde çocukdaki değişikliklerin değerlendirilmesi, bundan sonra yapılabilecekler, karşılıklı konuşulur. Eksikler tamamlanır, diğer aile fertlerinin sağlık durumları konuşulur, ayrıca annenin çocuğuna bakma yeteneği gözlenir.

bebek doktor hasta kontrol

Süt Çocuğu Muayenelerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk 24 saat: İlk muayene doğum evinde yapılır. Rahim dışı hayata uyum incelenir. Doğuştan anomaniler varsa tesbit edilir. 1. doz Hepatit-B aşısı yapılır.

ikinci hafta sonu: Çocuğun beslenmesi, kakası, erkek çocuklarda idrar akış şekli ve sünnet derisinin muayenesi yapılır.

1  aylık: Tam fizikî muayene yapılır. Ağırlık, boy, baş çevresi, sinir sistemi, görme ve batın muayenesi, kalça çıkığı kontrolü yapılır. 2. doz Hepatit-B aşısı yapılır.

2 aylık: Önce anne dinlenir, sonra bebeğin muayenesi yapılır. Boy, kilo, baş çevresi ölçülür. İlk 2 aylık gelişme değerlendirilir. İlk çocuk felci (Po-lio), Verem (BCG) ve DPT (karma: difteri, boğmaca, tatanoz) aşısı yapılır.

3  aylık: Genel muayene geçen seferki gibi yapılır. Gözde şaşılık var mı kontrol edilir. Kemik yapısına bakılır. Devam ettiği gıdalara meyva suları ve yoğurt ilâve edilir. Hemofilus, Imfluenza B (HİB) aşısı yapılır.

4 aylık: Çocuk felci ve karma aşıların ikincileri yapılır. Bütün sistem muayeneleri yapılır. Gıdalara beyaz peynir, sebze çorbaları ilâve’ edilir.

5  aylık: Geçen aya ait bilgiler alınır. İşitme, görme ve kemik muayeneleri yapılır. Gıdalara

yumurta ilâve edilir. HİB aşısının 2. dozu yapılır.

6 aylık: Aşıların üçüncüleri yapılır.-Böylelikle Hepatit B, çocuk felci ve karma aşılar bitirilir. Genel muayeneler yapılır. Anne dinlenir. Tam süt muhallebisi ve konserve olmamak şartıyla her türlü sebze çorbaları verilir. Kaşıkla yedirilmeye başlanır, kahvaltıya bal ilâve edilir. Gıdalara kırmızı mercimek, acısız tarhana ilâve edilebilir. Haftada 2-3 kez, 30-40 gr. kadar hafif balık yedirilir.

7 aylık: HİB aşısının 3. dozu yapılır.

8 aylık: Anneden geçen dönemlere ait bilgi alınır. Boy, kilo, gelişim ve diğer yetenekler incelenir. Ev yemeklerinin ezmeleri verilir. Dolma içi ve karaciğer ezmeleri gıdalara ilâve edilir.

9  aylık: Kızamık aşısı yapılır.

10  aylık: Kemik yapısı tekrar kontrol edilir.

Kan sayımı yapılır. Mama sayısı 3 veya 4’e indirilir. Evde ne pişirilirse, yedirilir.

12 aylık: Süt ve su, bardaktan içirilir. Kazalardan koruma yöntemleri tartışılır ve kızamık aşısı yapılır.

İleri aylarda ve yaşlarda “aşılar” tablosunda gösterilen aşılar tekrar yapılır. Bazı aşılar tabloda görüldüğü gibi gerekirse tekrar yapılabilir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ