Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Diyabette Daha Fazla Sebze Daha Az Et

  • 10 Eylül 2011
  • 2.526 kez görüntülendi.
Diyabette Daha Fazla Sebze Daha Az Et

Diyabette Daha Fazla Sebze Daha Az Et

Diyabet uzmanlarının felsefesi “az yağ, çok liftir.” Peki ya et? Bir çalışmaya göre, seker hastalan balık ve tavuk da dahil olmak üzere tüm etlerden vazgeçmek ve bunun yerine tabaklarını sebze ile doldurmak isteyebilirler.
Araştırmacılar, 2. tip diyabeti olan kişiieri iki grubu ayırdı. Bir gruba düşük yağlı bir vegan diyeti (tam tahıllar, sebze, bakliyat ve meyve içeren, hayvansal ürün içermeyen) verildi; buna karşılık ikinci gruba, balık ve tavuk ürünleri içeren düşük yağlı bir diyet verildi. Her iki grup diyete 12 hafta devam etti.
Vegan grubunda açlık kan sekeri yüzde 28’e kadar yani, balık ve tavuk yiyen Diyabette Daha Fazla Sebze Daha Az Etgrubunkinin iki katından fazla düşüş gösterdi. Vegan grubundaki insanlar ayrıca, ortalama 7 5 kilo verirken et yiyen grup 3,5 filo verdi.

Daha da iyisi, vegan grubundaki insanların bazıları kan sekeri ilaçlarını bırakabildi veya seviyelerini azalttı. Et yiyen gruptakilerin hiçbiri bunu yapamadı. Bu çalışmadan da görüleceği gibi, bitki bazlı bir diyetteki kompleks karbonhidratlardan farklı olarak, islenmiş gıdalar, özellikle sekerler; yağlar, et ve süt ürünleri gibi kalori yönünden zengin gıdalar hızla emilirler. Bu, yüksek insülin gereksinimlerine ve yağ birikmesine neden olan kan sekeri yükselmelerini harekete geçirmektedir.
2. tip diyabeti olan kişilerin çoğu, bu işlenmiş gıdaların tüketilmesinin sonucunda aşırı kiloludur ve yüksek insülin direnci riski taşımaktadırlar.
Kilonuz arttıkça, hücrelerinizin insüline direnci de artar. Hücrelere giremediği için kanınızdaki seker, sinirlere, pankreasa ve arterlere zarar verir.
İşlenmemiş bitkisel gıdalar, karbon hidratlar ve glikoz absorpsiyonuyla etkileşime girebilir ve bunun sonucunda kan şekerini ve insülin gereksinimlerini düşürebilir. Bunlar ayrıca, diyabetle bağlantılı olan arter hasarının önlenmesi ve tersine çevrilmesi açısından hayati önem taşıyan koruyucu antioksidan besin maddeleri kaynaklarıdırlar. Bu gıdalar, obezıte ve diyabete karşı sahip olduğumuz en güçlü araçlardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ