Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Diyabette Yaşam Tarzı Stratejileri

  • 10 Eylül 2011
  • 3.056 kez görüntülendi.
Diyabette Yaşam Tarzı Stratejileri

Diyabette Yaşam Tarzı Stratejileri

Diyabetiniz yoksa, aşağıdaki yaşam tarzı stratejileri bu hastalığa hiç yakalanmamanız için size yardımcı olacaktır. Diyabet teşhisi konmuş olsa bile, bu rehberi glikoz düzeylerinizi kontrol etmek, semptomları azaltmak ve genellikle hastalığı idare edilebilir bir düzeyde tutmak için kullanabilirsiniz.
Kilonuzu kontrol edin. Kilo vermekten bahsetmek, bunu gerçekleştirmekten daha kolaydır. Bunun için iyi bir neden var: İnsanların her kaloriye aşırı düşkünlük göstermek ve tutunmak konusunda genetik bir eğilimleri vardır. “Bizim genlerimiz, ilkel mağara adamlarınkinden çok farklı değildir. “Eğer bir bizon haftada sadece bir kez gelseydi, o genler kalorileri inanılmaz ölçüde etkili bir şekilde muhafaza ederek hayatımızı sürdürmemizi sağlardı.
Şimdilerde, her yerde bulunan hazır gıdalarla o kalorileri etkili bir şekilde hala muhafaza ediyoruz ama bu obeziteye neden oluyor.”
Obeziteyle yaşanan sorun, insülin direnci riskini artırmasıdrr. Bu, glikozun vücut hücrelerine girişini zorlaştırmak anlamına gelir. Glikoz kanda durur ve kan damarlarını, sinirleri ve pankreası zehirlemeye başlar. Vücuttaki yağın kalça ve baldırlarda birikmesinden çok karında birikmesi insülin direncinin oluşmasında daha fazla rol oynar yine de herhangi bir yağ birikimi bir faktör Diyabette Yaşam Tarzı Stratejileriolabilir. 9 kilo fazladan yağ bile insüline karşı direnç gelişmesine neden olabilir.
Kilo vermenin en iyi yolu, 5. bölümde ayrıntılı bir şekilde açıklanan kilo verme kılavuzlarımızı uygulamaktır. Ancak bir noktayı burada söylemeden geçmeyelim: Kısa sürede büyük ölçüde kilo verdirme sözü veren diyetler neredeyse hiçbir zaman başarılı
olmamıştır.
Fiziksel aktivite ile makul ölçüde beslenme kombinasyonunu içeren geleneksel diyetler daha yavaş olabilirler ama işe yaradıkları kanıtlanmıştır.
“Bir kadına kilo verme hakkında önerilerde bulunurken her zaman gerçekçi olmaya çalışırım. Örneğin, 6 ay sonra kilosunun yüzde 10’unu kaybetmesini amaçlamasını söyleyebilirim.
Diyabeti kontrol altına almak için kilo vermeye devam etmek zorunda mısınız? İdeal kilonuza ulaşmak ve onu korumak için birçok iyi neden vardır ama bu arada, kan şekeri kontrolünde önemli gelişmelerin olduğunu fark etme ihtimaliniz de vardır. Eğer diyabetin erken safhasındaysanız ve vücut hücreleriniz ve insülin düzeyleriniz normale yakınsa, 4.5 kilo kadar az miktarda kilo vermek bile kan şekerinizin diyabetik aralıktan uzak tutulması için yeterli olabilir.
Gerçekten kilolu olup olmadığınızı veya ne kadar kilo vermeniz gerektiğini bir bakışta söylemek her zaman kolay değildir. Doktorlar bunun için, vücut kitle indeksi veya kısaca BMI denen bir aracı tavsiye ediyorlar. BMI’nizi bulmak için, pound cinsinden kilonuzu (450 gram) 703 ile çarpın ve elde ettiğiniz rakamı inç cinsinden (2,54 cm) boyunuza bölün. Bu sayıyı inç cinsinden boyunuza tekrar bölün, böylece BMI’nizi bulacaksınız. 25 ile 29-9 arasında çıkan bir BMI kilolu olduğunuzun göstergesidir. 30’un üzerindekiler ise obez olarak nitelendirilirler.

Düzenli egzersiz yapın.
Her iki tip diyabeti tedavi etmenin en iyi yollarından biri egzersiz yapmaktır ve bu yöndeki kanıtlar, egzersizin 2. tip diyabeti de önleyebileceğini ileri sürmektedir. “Egzersizin iki ana faydası bulunmaktadır. Kas hücrelerinin insüline karşı direncini geliştirir ve buna ek olarak, insülinin yokluğunda şekerin kandan ayrılıp iskelet kasına geçmesine olanak sağlar. Düzenli egzersiz yaparsanız, hücrelerinizin insüline direnci azalacak ve daha fazla glikoz alacaklardır ve bu da kan şekeri düzeylerini sağlıklı bir aralıkta tutacaktır.
Düzenli egzersiz yapmak ayrıca, sağlıklı bir kiloyu muhafaza etmenize, kolesterolünüzü kontrol altına almanıza ve kan basıncınızı normal sayılarda tutmanıza yardımcı olacaktır. Kalp krizi riskinizi de önemli ölçüde azaltabilir, bu önemlidir çünkü diyabetli kadınlar, diyabeti olmayanlara göre iki ila dört katı daha fazla kalp hastalığından ölme riski taşımaktadırlar.
Buna karşın, aerobik sınıfları ve ağırlık kaldırmanın size göre olmasa bile, günde 40 dakikalık hafif bir yürüyüşün diyabet riskinizi yüzde 40 gibi önemli bir orana kadar düşürebildiğini unutmayınız. îyi bir hızda tam bir saat yürüyüş yaparsanız, riski yarıya indirebilirsiniz.
Özellikle diyabetiniz varsa veya bir süredir yürüyüş planını uygulamıyorsanız, rutin bir egzersize başlamadan önce doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, kalbinizin antrenmanlara dayanıp dayanamayacağından emin olmak için sizden bir stres testi yaptırmanızı isteyebilir.
“Hareketsiz bir yaşamdan birdenbire bir koşu maratonuna geçmenin anlamı yoktur. Hızınızı yavaş yavaş arttırın. 1/2 kilometre yürüyerek başlayın ve sonra mesafeyi azar azar arttırın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ