Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Gebelikte MG Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

  • 08 Haziran 2010
  • 2.730 kez görüntülendi.
Gebelikte MG Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır?

Gebelikte MG tedavisi nasıl yapılmalıdır?
Ağızdan antikolinesteraz ilaçların myastenik gebelerde kullanımı­nın bir sakıncası yoktur. Ancak parenteral (iğne olarak) preparatlarla ilgili olarak uterus kontraksiyonlarmı uyarabileceklerinden dolayı kullanamamaları önerilmektedir.

Immunsupresif (bağışıklık baskılayıcı) kullanımı gerekiyorsa prednisone (kortizol) kullanımında bir sakınca bulunmamaktadır; ancak diğer immunsupresifler kullanılmamalıdır.
Gebelikte myastenik kriz söz konusu ise plazmaferez (kan plasmasının süzülmesi) uygulanabilir.
Hipotansiyon (tansiyonu düşüklüğü) oluşturmadan, hasta sol yan (sol yanma yatırılarak) decubitus pozisyonunda ve fötal monitorizasyon (bebek kalp sesleri monitörde izlenerek) eşliğinde plazmaferez uygulanabilir.
îmmunghbuUnlerin gebelikte kullanımına dair yeterli veri bulunmamaktadır.
Genel olarak gebelik ve MG gidişi açısından 1/3 kuralının geçerli olduğu bildirilmektedir. 1/3 hasta gebelikte daha düzelmekte, 1/3’ü kötüleşmekte; 1/3’ü de herhangi bir değişiklik göstermemektedir.
Myastenide doğum nasıl olmalıdır?
Doğum obstetrik açıdan sezeryan gerektirmedikçe normal travayla (normal doğum) gerçekleşmektedir. Preeklampsi tedavisinde kulla­nılan magnesium sülfat nöromuskuler iletimi bozabileceğinden myasteniklerde önerilmemektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ