Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Işıkta Uyumanın Zararları

  • 16 Eylül 2011
  • 3.361 kez görüntülendi.
Işıkta Uyumanın Zararları

Işıkta Uyumanın Zararları

Geceleri karanlık olduğunda epifiz bezi tarafından salgılanan ve ışıkla birlikte salgılanması azalan melatonin adındaki hormondan, uyku açısından ümit verici yardımlardan gençlik kaynağına kadar her sey için övgüyle söz edilmektedir. Ancak, bu hormonun en büyük potansiyeli, meme kanserine karsı gücünde yatıyor olabilir.
Son dönemlerde gerçekleştirilen bir laboratuvar çalışmasında, Tulane Üniversitesi’nde yapısal ve hücresel biyoloji bölümünde meme kanserine neden olması için dişi farelere bir preparat verildi. Sonra bu fareleri, melatonin ve bir A vitamini türevi olan 9-cis-retinoik kombinasyonu ile tedavi etti. Tedavi edilen hayvanlar, tedavi almayanlardan önemli ölçüde daha az tümör geliştirdi. Buna ilaveten, tümörlerin başlangıcı 5 ila 7 hafta Işıkta Uyumanın Zararlarıgeciktirildi.
A vitamini türevi, kanserle savaşması yönüyle bilinir ve karışıma melatonin eklenmesinin onu daha da etkili yaptığı görülmüştür.
Meme kanserini önleme veya geciktirme kabiliyetinin yanı sıra melatonin, östrojen reseptörlerini dönüştürerek ve tümör hücrelerini büyümeleri için gerekli olan hormondan mahrum bırakarak var olan meme tümörleri tedavisinde yardımcı olabilir.
Kadınlara meme kanserini önlemek veya tedavi etmek için melatonin takviyesi almalarını önermiyor. Ancak, güneş battığında ve erken yattığınızda, ışıkları söndürerek bu iyileştirici hormondan mümkün olduğunca fazla üretmesi için epifiz bezini harekete geçirmek mantıklı olabilir.
“Sabah 5’te kalkarak ve her geçe saat 11 veya 12ye kadar uyumayarak ve suni ışıklar altında epifiz bezinize melatonin üretmesi için sadece çok kısa bir zaman veriyorsunuz. Aslında, melatonin eksikliği bazı yeniden oluşan kanserlerin neden artış gösterdiğinin açıklaması olabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ