Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Kanserde Beslenmeye Yönelik Tedaviler

  • 17 Eylül 2011
  • 3.125 kez görüntülendi.
Kanserde Beslenmeye Yönelik Tedaviler

Kanserde Beslenmeye Yönelik Tedaviler

* Sağlıklı Gıdalarla Beslenin.
Birçok yaşam tarzı hastalığı gibi, kanser riski de iyi beslenmeyle azaltılabilir. Uzmanlar, günde beş veya daha fazla porsiyon meyve ve sebzeye ilaveten, tam tahıl ekmekler, pirinç, makarna ve bakliyatlar gibi diğer bitkisel bazlı gıdalardan bolca tüketilmesini öneriyorlar. Az yağlı yemekler hazırlayın ve et tüketiminizi özellikle yüksek yağ içeren kırmızı eti sınırlayın.
Beslenmelerini hızlıca düzeltmek isteyen kadınlar çoğunlukla öfkeye kapılır ve bunu başaramazlar.
Mesela, bir gün patates kızartmasının yerine meyve ve sebzeyi koyun; diğer bir gün, kırmızı eti balıkla, tam tahıllarla veya bakliyatlarla değiştirin. “Hayatınızın kalanını greyfurt diyetiyle geçiremezsiniz, zaten bunu istemezsiniz de.” diyor doktor. “Ama doyana kadar yemenize olanak sağlayandan daha kapsamlı bir planınız varsa, zamanla planınıza sadık Kanserde Beslenmeye Yönelik Tedavilerkalma ihtimaliniz artacaktır.”

* Süper Gıdalarla Avantajlarınızı Arttırırı.
“Bence gelecek on yıldaki en heyecan verici gelişme, kimin kanser riski olduğunu tahmin etme ve bu riski büyük ölçüde gıdalarla önleme olacaktır.” Bilim adamları, birçok gıdanın kanserojenlere karşı vücudunuzun doğal savunmasını güçlendiren fito-besinler ve koruyucu antioksidanlar içerdiğini ortaya çıkarmışlardır. En iyilerinden bazıları şunlardır:
* Domates ve Taze Domates Sosu.
Bu gıdalar, serbest radikaller denen doğal olarak ortaya çıkan moleküllerin zararlı etkilerini bloke eden bir bitki pigmenti olan likopen içerirler. Likopenin, akciğer, meme, kolon, serviks ve diğer kanserleri azaltmayla bir bağlantısı bulunmaktadır.

* Ballk Ve Ketentohumil.
Bu gıdalar omega-3 yağı asitleri içerirler. Omega-3 yağı asitleri, tümör gelişimini arttıran ve bağışıklık sisteminin kanseri saptamasını engelleyen kimyasallar olan prostaglandinlerin vücut tarafından üretilmesini engelleyerek kanserle savaşırlar. Ton balığı, vahşi somon, uskumru, morina ve halibut gibi yağlı balıklar en fazla omega-3 yağını içerenlerdir. Veya günde 2 çay kaşığı ketentohumu da alabilirsiniz.
* Göbekli Sebzeler.
Lahana, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası ve karalahana, sülforafan ve indole-3-karbinol dahil olmak üzere kanserle savaşan güçlü maddeler içerirler. haftada altı porsiyon göbekli sebze yenmesini tavsiye ediliyor.
* Mantarlar.
Mantarlar, polisakkarid denen, hem antitümör hem de bağışıklık uyarıcı özellikleri olan, büyük, zincirimsi moleküllerden oluşan bileşiklerle doludurlar. Bu moleküllerden en fazla enoki ve maitake mantarları içermektedir.
* Zeytinyağı.
Zeytinyağı, kanser savaşçıları olarak bilinen antosiyaninler, flavonoidler ve fenoller içermektedir. Bu maddeler ayrıca kalbiniz için zararlı değildir.
* Yeşil Çay.
Çalışmalar, günde 4 fincan yeşil çay içen kişilerin içmeyenlere oranla kanser risklerinin daha düşük olduğunu göstermiştir.
* Sarımsak.
Yeşil soğan, pırasa ve kuru soğanla birlikte, anti-kanser özellikleri olan sülfür bileşikleri ihtiva eder.

* Vitaminleri Gerektiğinde Kullanın.
Günde en az altı ila sekiz porsiyon meyve ve sebze yiyorsanız, muhtemelen bağışıklık düzenleyici, kanserle savaşan besin maddelerini yeterli sayıda alıyorsunuzdur. Ancak, beslenmenizin biraz yardıma ihtiyacı varsa, çoğu besin maddelerinin (B vitaminleri dahil) RNI’sının (günlük tavsiye edilen miktarının) yüzde 100’ünü karşılayan bir multivitamin almayı düşünebilirsiniz; bunun yanında şu besin maddeleri içeren ayrı bir vitamin de alabilirsiniz: 1,600 mikrogram A vitamini; 10 mikrogram D vitamini; 500 miligram C vitamini; 70-270 miligram E vitamini ve günde üç porsiyon süt ürünleri tüketmiyorsanız, kalsiyum (50 yaşın altındaki kadınlar için günde 500 miligram; 50 yaşın üzerindeki kadınlar için 1,000 miligram).

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ