Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Keçiboynuzu

  • 06 Haziran 2010
  • 7.966 kez görüntülendi.
Keçiboynuzu

Keçiboynuzu (Ceratonia silqua)
Hikâyesi Nedir?

Keçiboynuzu bezelyegillerden gelir. Keçiboynuzu ağacı kırmızımsı bir kökten büyür. Clifford, Santa Fe, Tylliria ve Casuda önde gelen türleridir.
Keçiboynuzu çekirdeğinden yapılan sakızımsı madde keçiboynuzu tohumlarından elde edilir ve pek çok yemekte kıvam arttırıcı olarak kullanılır.
Keçiboynuzunun Tarihi
Keçiboynuzu genellikle Orta Doğu’da bulunur ve son 4000 yıldır aslen burada yetişmektedir. İlk olarak Akdeniz yöresinde popülerleşmiştır ve buradan bütün Avrupa’ya yayılmıştır, ispanyollar tarafından ilk kez Güney Amerika’ya ve Meksika’ya taşman keçiboynuzu İngilizler tarafından Hindistan, Güney Afrika ve Avustralya’ya tanıtılmıştır. Keçiboynuzu Amerika’ya 1854 yılında gelmiştir ve ilk tohumlar 1873 yılında Kaliforniya’ya ekilmiştir.

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu Nerede Yetişir?
Keçiboynuzu genellikle Akdeniz bölgesinde yetişir. Sicilya, Kıbrıs, Malta, İspanya, Türkiye ve Sardinya bu bölgede keçiboynuzu üretiminde başta gelir. Amerika Birleşik Devletleri’nde keçiboynuzunun en çok yetiştirildiği yer Kaliforniya’dır.
Neden Keçiboynuzu Yemeliyim?
Keçiboynuzu lif ve protein açısından oldukça zengindir. Ayrıca magnezyum, demir, potasyum ve kalsiyum gibi minareler ve A, D ve B vitaminleri de içerir. Polifenoller, kateçin, gallik asitler, kuarsitin gibi çok güçlü antioksidanlara sahiptir. Ayrıca sindirime iyi geldiği bilinen tanik asit gibi antıoksidanlarla zengindir shal, kusma ve bulantı gibi sindirime bağlı rahatsızlıklar için süt ya da su gibi sıvılara bir yemek kaşığı keçiboynuzu katılarak içilir. Keçiboynuzu ağacının kabuklan ve yaprakları frengi hastalığı gibi zührevi hastalıkların tedavisinde ve semptomlarının giderilmesinde kullanılır. Kecibovnuzunda bulunan tanik asitler bakterilerin öldürülmeşinde etkindir.
Kalp Sağlığı: Yüksek kolesterollü hastalarda çözülmeyen liflerle zengin keçiboynuzu özünün LDL, trigliserin ve LDL/HDL oranlarını düşürdüğü gözlenmiştir.
Bedensel Formun Korunması: Başka bir araştırmaya göre keçiboynuzu özünün yağ yakmada etkin olduğu gözlenmiştir.
Şeker  Hastalığı: Fareler üzerinde yapılan bir deneyde yemekle beraber alman keçiboynuzu sakızının sindirimi yavaşlattığı, insüîin tepkimesini arttırdığı ve kan şekerinde ani düşüşlere neden olan hipogliserin oranının düşmesine engel olduğu gözlenmiştir.
Seçim Ve Saklama:
8 Keçiboynuzu toz halinde, kurutulmuş ya da şurup halinde bulunabilir. Pek çok yiyecek dükkânında paketlenmiş ya da açık olarak bulunabilir.
• Evde kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır ve bu şekilde 12 ay kadar dayanır. Toz halinde alırsanız kullanmadan önce elekten geçirmelisiniz.
Hazırlama Ve  Servis  Önerileri: 8 Eğer keçiboynuzunu Hindistan cevizi niyetine kullanacaksanız bir ölçek Hindistan cevizinin bir buçukiki ölçek keçiboynuzu tozuna denk geldiğini unutmayın. e Unu keklerde, kurabiye ve kreplerde kullanılabilir
• Kurutulmuş keçiboynuzu parçacıklarını kurabiye ve mufınlerde çikolata verme kullanabilirsiniz.
Senûs: 32 adet • Hazırlama süresi: 60 dakika
Bu tarif 5 adet enerji deposu yiyecek içerir.
Malzemeler:
250 gr kadar kurutulmuş keçiboynuzu parçacıkları
1 paket margarin
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı buğday unu
2 su bardağı beyaz un
50 gr kurutulmuş İngiliz cevizi
4 adet orta bot omega3 yumurta
4 su bardağı tatlandırılmamış Hindistan cevizi
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırını önceden 350 derecede ısıtın. Keçiboynuzu parçacıkları haşlayıp bir kenarda bekletin. Büyük bir kapta esmer şekeri ve margarini karıştırarak krema kıvamına getirin. Yumurtaları da ekleyerek yavaşça çırpm ve keçiboynuzunu, vanilyayı, Hindistan cevizini, cevizleri, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı yağlı kâğıtla kaplanmış 9 xl2 bir tepsiye dökün. 35-40 dakika kadar fırında pişirin. Piştikten sonra başka bir kaba alarak soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Besin  Öğeleri:
Kalori: 160; Toplam yağ: 8gr. ; Doymuş yağ oranı: lgr. ; Kolesterol: 25mg. ; Sodyum: 120mg. ; Toplam karbonhidrat: 22gr. ; Lif: 2gr. ; Şeker: 8gr. ; Protein: 8gr.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ