Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Baş Ağrısına ve Kusmaya Dikkat

  • 18 Ekim 2011
  • 2.497 kez görüntülendi.
Baş Ağrısına ve Kusmaya Dikkat

Baş Ağrısına ve Kusmaya Dikkat

Çok şiddetli olan, ağrı kesici almanıza rağmen geçmeyen, geçse bile yeniden ortaya çıkan baş ağrılarınız varsa ve bunlara kusma da eşlik ediyorsa; beyin tümörü ihtimaline karşı mutlaka doktora gidin!

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre beyin tümörlerinin toplumda görülme sıklığı 100 binde 14. Bu tümörlerin büyük kısmının tedavisi, kemoterapi ve radyoterapi gibi yöntemlere nazaran, cerahi yöntemiyle daha kısa sürede sonuçlanıyor. İyi huylu beyin tümörlerinin tam olarak temizlenmesi halinde kemoterapi ve radyoterapiye ihtiyaç kalmadığını ve tümörün bir daha oluşmuyor. Kötü huylu tümörlerde ise yaşam süresini uzatan cerrahi tedaviler uygulanıyor.

Beyin Tümörü Beynin Kanseridir.
Son yıllarda bütün kanserlerde artış olduğu biliniyor. “Çemobil’deki Baş Ağrısına ve Kusmaya Dikkatpatlamadan sonra radyoaktif maddelerin yaydığı radyasyon, kanserin en bilinen nedeni” ve bu patlamadan sonra Karadeniz kıyısında yaşayanlarda beyin tümörlerinin ve nörolojik doğumsal anomalilerin sayısının ciddi oranda yükselmiştir. Beyin tümörü, beynin kanseri olarak tanımlanıyor. Diğer organlarımız nasıl kanser oluyorsa, beyinde de kanser gelişiyor. “Tümör adı verilen şey aslında kanserin kitlesel halidir” löseminin de bir kanser türü olduğunu ama kanın içinde yayılma özelliği nedeniyle tümör yapmıyor. Kitlesel oluşum meydana getiren kansere’tümör’, beyinde oluşması haline ise ‘beyin tümörü’ adı veriliyor.

Ani Görme Kayıbı Ciddiye Alınmalı!
Beyin tümörlerinin yaklaşık yarısında baş ağrısı olurken diğer yarısında olmuyor. Çok şiddetli olan, ağrı kesici alınmasına rağmen geçmeyen ya da geçse bile yeniden ortaya çıkan ağrılara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar kronik ağrılar olup süreklilik gösteriyor. Özellikle kusmanın eşlik ettiği baş ağrıları önemli bulgular arasında yer alıyor. Ani başlayan epilepsi yani sara nöbeti de bir işaret olabiliyor. Daha önce epilepsi hikâyesi olmayan bir yetişkinde aniden düşüp bayılma ve kasılma nöbetleri görülmesi ve ağızdan köpük gelmesi beyin tümörüyle ilişkili bulunuyor. Ayrıca, ani görme ve işitme kayıpları, konuşmada tuhaflık ve vücudun bir bölgesinde felce benzer kuvvetsizlik olması gibi belirtilerin de ciddiye alınması gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ