Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Gebelikte Geçirilen Kızamık, Düşük ve Erken Dogum Riskini Artırıyor.

  • 07 Ağustos 2013
  • Gebelikte Geçirilen Kızamık, Düşük ve Erken Dogum Riskini Artırıyor. için yorumlar kapalı
  • 3.830 kez görüntülendi.
Gebelikte Geçirilen Kızamık, Düşük ve Erken Dogum Riskini Artırıyor.

Gebelikte Geçirilen Kızamık, Düşük ve Erken Dogum Riskini Artırıyor.

Sedef hastalığı içine kapanık ve kendini ifade etme zorluğu olan kişilerde daha çok görülüyor. Alerjik kaynaklı egzamalarda çilek ve çikolatadan uzak durmak gerekiyor. Hamilelikte kızamık, düşük ve erken doğum riskini artırıyor.
İşte döküntülü hastalıklara dair bilgiler…

Döküntülü hastalıkların çoğunun teşhisi kan veya görüntüleme gibi ileri tetkiklere ihtiyaç duyulmadan koyulabiliyor. Buna karşın örneğin ileri yaşta görülen kızamık vakalarına tanı koymada gecikilebiliyor. “Erken tanı için öncelikle hastaların vücutlarını belli aralıklarla kontrol etmeleri; kızarıklık, kaşıntı, yanma, batma gibi durumlarda zaman geçirmeden bir dermatologa başvurmaları gerekiyor.  Dermatolog, hastaya tanıyı hikâyesinden, dermatolojik muayene ve varsa spesifik belirtilerden koyuyor. Bazen tanıyı kesinleştirmek için kan tahlili veya deri biyopsisinden de yararlanılabiliyor.
KORUNMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?
gebelikte geçirilen kızamık erken dğuma neden olurmuÇocukluk çağının döküntülü hastalıklarından aşı yoluyla etkili bir korunma sağlanabiliyor. Ancak erişkin çağda görülen sedef ve egzama gibi hastalıklardan korunmak için böyle bir seçenek bulunmuyor. Sedef hastalığı psikolojik durum ile yakından ilgili olduğu için kronik stresten uzak durmak, sigara içmemek, kilo almamak gibi önlemler yararlı görülüyor. Yine egzamalar için kişinin alerjenlerle temastan kaçınması etkili bir yöntem olabiliyor. Mantar hastalıkları ise havuz gibi ortak kullanım alanları ve ortak eşyalardan bulaşabildiği için, bu ayrıma dikkat edilmesi ve kişisel hijyene önem verilmesi gerekiyor. İlaçların neden olduğu döküntüler içinse hekim tarafından reçete edilmeyen ilaçların kullanılmaması öneriliyor.
KIZAMIK İLERİ YAŞTA DAHA AĞIR SEYİR İZLER
Kızamık hastalığı erişkin yaşta geçirildiği takdirde daha ağır bir seyir izliyor ve çoğu zaman hastaneye yatmayı bile gerektirebiliyor. Hastalarda akciğer enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit ve hepatit görülebiliyor. Yine suçiçeği enfeksiyonu da erişkin yaşta geçirildiğinde ağır akciğer enfeksiyonuna neden olabiliyor. Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, enfeksiyöz döküntülü hastalıklar açısından dikkatli olunması gerekiyor. Kronik hastalıklar bağışıklık sisteminde genel bir zayıflama yaptığı için her tür hastalığın daha ağır geçirilmesine neden olabiliyor.
Gebeliğin erken dönemlerinde geçirilen suçiçeği bebeğe bulaştığında yapısal bozukluklara, doğuma yakın dönemde ya da bebek doğduktan hemen sonra geçirildiğindeyse bebekte ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Gebelikte kızamık geçirilmesi düşük ve erken doğum riskini artırıyor. Özellikle doğuma yakın zamanda anne kızamık geçirirse bebekte doğumdan sonra ciddi enfeksiyon gelişme riski bulunuyor. Kızamık ise gebelikte geçirildiği takdirde düşüğe, bebekte çeşitli sakatlıklara hatta ölüme bile neden olabiliyor. Özellikle hamileliğin ilk 12 haftalık döneminde riskin oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.