Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

İncir

  • 22 Mayıs 2010
  • 6.918 kez görüntülendi.
İncir

incir
İncir genellikle meyve olarak bilinir, fakat gerçekte asıl meyve olan tohumlarıyla dönüşmüş çiçeklerdir. Yüzlerce incir çeşidi vardır. En önemlileri Seleste, Esmer Türkiye, Brunswick ve Marsey. Amerika’da Calimyrna ve Kara Misyon en yaygınlarıdır.

Incirin Tarihi
İncir kökü çok eskilere dayanan sembolik bir meyvedir, Cleopatra tarafından yararlarından dolayı çok saygı gören inciri Yunan Olimpiyanlan yemekle kalmaz, bir de basanları için madalya olarak kullanırlarmış. İncir Amerika’ya ilk olarak 1669 yılında getirilmiştir, ilk ispanyol misyonerler inciri getirmişler ve bir misyonerlik faaliyeti çerçevesinde San Diego’da 1700’lerde dikmişlerdir. “Kara Misyon” olarak tanınmıştır. Türkiye’de yetişen sarı Calimyrna çeşidi (resmen “smyrna” olarak bilinen) Kaliforniya’ya 1882 yılında getirtilmiştir.
Türkiye ve Yunanistan dünyada lider incir üreticileridir. Amerika ise Kaliforniya, Teksas, Utah, Oregon ve Washington’da yetişen üzümlerle 3. sırada yer alır. Yine de, Amerika’daki kurumuş üzümün yüzde yüzü ve yaş incirin yüzde sekseni doksanı  Kaliforniya’nın başlıca bölgeleri Fresno, Madera ve Merced bölgelerinin olduğu San Joaqum Vadisi’nde yetiştirilmektedir.

İncirin faydaları
Neden İncir Yemeliyiz?

İncir diğer yaş ve kuru meyvelere nispeten bir kabın günde 5-6 gram içerdiği lif oranı oldukça yüksektir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir bakımından zengindir ve polifenollerin ve hastalıkla savaşta önemli olan bitkisel kökenli kimyasalların eşsiz kaynağıdır. Araştırmalar incirin yüksek kaliteli antıoksidan içeren mevve olduğunu ortava kovmuşlardır.
Cilt  Hastalıkları: incir, mor ötesi ışınlarla birleştiğinde birkaç çalışmada belli lemfoma çeşitlerini ve birçok cilt hastalığının tedavisinde etkili olduğu görülen psorelon adlı bir madde içerir.
Sindirim: İncir lif acısından zengin olduğundan sindirimi kolaylaştıran ve düzeni sağlayan hazmettirici enzimler taşır.
Denetimi: Lifin insanların doygunluk hissini çabucak hissetmelerinde ve kalorilerin yavaşça emilmesinde önemli bir rolü olabilir.
Kalp  Sağlığı: Özellikle kuru incirde bulunan fenol adlı antioksidanlar kalp hastalığına ve kansere karşı koruyucu bir özellik sergileyerek vücuttaki hücrelerin hasarını ve değişimini azaltabilir.
Şeker  Hastalığı: İncirde bulunan türdeki lif yetişkinlikte başlayan şekerin (2. tip) artma riskini yemeklerden gelen şekerin sindirimini ve emilimini yavaşlatarak düşürebilir.
Seçim Ve  Saklama:
• Yaş incir: Yumuşak ve boynu eğri incirleri seçin. Toplanmalarından sonra ancak 3-4 gün saklanabilir.
• Kuru incir: İncirin üstünde oluşan beyazlanma şekerlenme denir ve incirdeki şeker yüzeye doğru çıktığı için bu çok doğal bir olaydır. Beyazlanmayı gidermek için dolapta saklayın incir ayrıca meyve konsantresi ve macunu da olabilir.
• incir yemek için kurutulan ve saklanan ilk meyvelerden biridir. Kuru incir tadı bozulmadan 6-8 aya kadar saklanabilir.  Açılmazlarsa 2 yıla kadar dayanabilirler!
Hazırlama  Ve  Servis  Önerileri:
• Fırınlama ve pişirme için sadece sapından ayırın ve tarife göre dilimleyin, doğrayın ya da püre haline getirin.
• Doğrama sırasında yapışıklığı önlemek için bıçağınızı sıcak suya batırın.
• Yaş ve kuru incir fırınlanmış ürünlerde, reçellerde, marmelatlarda ve konservelerde kullanılabilir.
• Küçük küçük doğranmış incirler salatanız için çok harika bir süslemedir.
• Doğranmış incirleri yulaf ezmesiyle karıştırın veya herhangi bir soğuk tahılın içine katın.
• incirleri suda 30 dakika bekletin, sonra ezin ve domates sosuna tatlandırmak için katın.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ