Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Kemik Erimesinde Tıbbi Alternatifler

  • 14 Kasım 2011
  • 2.702 kez görüntülendi.
Kemik Erimesinde Tıbbi Alternatifler

Kemik Erimesinde Tıbbi Alternatifler

Görmüş olduğumuz üzere, vücuttaki östrojen düzeyleri menopozda düşüşe geçer. Yaşla birlikte ortaya çıkan doğal kemik kaybı ile bir araya geldiğinde, bu durum osteoporoz ve ona bağlı kemik çatlamalan riskini büyük ölçüde arttırabilir. Menopoza giren kadınların, gençken bağlı oldukları kemik koruma stratejilerinin tamamını ve buna ilaveten hayatın bu dönemine mahsus olanları uygulamaları gerekmektedir.
“Doktorunuzla yaşamınız boyunca kemik durumunuz hakkında sürekli bağlantı halinde olmanız iyi bir şeydir.Sadece kalsiyum almak ve egzersiz yapmak osteoporozu durdurmayacaktır. Risk faktörlerinizi ve korunma için yapabileceklerinizi tartışmanız gerekir.
Kemik Testi Yaptırın.
Menopoza girdiğiniz ve osteoporoz için bir ya da daha fazla risk faktörü Kemik Erimesinde Tıbbi Alternatiflertaşıdığınız dönemde, muhtemelen kalça ve belkemiği kemik yoğunluğunu ölçen merkezi DE-XA (dual enerji x-ray absorpsiyometri) denen bir test yaptırmanız gerekecektir. Osteoporoz riskiniz yoksa, büyük ihtimalle 60 ve 65 yaşlarına kadar testi erteleyebilirsiniz. Kadınlara, menopozun ilk işaretleriyle birlikte veya bir ya da daha fazla osteoporoz riski taşıyorlarsa daha erkenbir taban kemik yoğunluğu testi yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.
Şu an otuzlu veya kırklı yaşlarınızdaysanız, sağlıklı beslendiğiniz, düzenli egzersiz yaptığınız, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdüğünüz ve osteoporoz için herhangi bir risk faktörü taşımadığınız sürece şu anda kemik yoğunluğu testi yaptırmanız için bir sebep yoktur.

Östrojen Replasmanı Almak İçin Doktorunuza Danışın.
Sıcak basmaları gibi menopoza ait belirtiler yaşamışsanız zaten östrojen replasman tedavisi alıyor olabilirsiniz. Almıyorsanız, kemik kitlenizi korumak ya da arttırmak için takviye östrojen almanıza gerek olup olmadığını doktorunuza sorun. Östrojen replasman terapisi, düşük kemik yoğunluğuna sahip menopoz sonrası kadınlar için özellikle önemli olabilir. Östrojeni seçmek konusunda kararsızsanız, doktorunuzla tartışabileceğiniz alternatifler bulunmaktadır.

Kemik Kaybını Önlemek İçin İlaç Alın.
Çoğu kadın, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek osteoporozu önleyebilir, ama bu hastalığa zaten sahipseniz, doktorunuz daha fazla kemik kaybı oluşmasını önlemek adına size bazı ilaçlar tavsiye edebilir.
Östrojene ek olarak, osteoporozu önlemek ve tedavi etmek için bir takım ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlara, raloksifen (Evista), alendronat (Fosamat), kalsitonin (Miacalcin burun spreyi) gibi seçici östrojen reseptör modülatörleri ve risedronat (Actonel) dahildir. Bu ilaçların her biri kemik kaybını azaltır ve kemik yoğunluğunu arttırır.
65 yaş veya üzeriyseniz ve osteoporozunuz varsa, östrojen tedavisini tamamladıktan sonra muhtemelen bu ilaçlardan birini almak isteyeceksiniz. Osteoporozunuz yoksa, bu ilaçları almanıza gerek yoktur. Sadece önleme programına devam etmeniz yeterlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ