Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Lazerle Çatlak Tedavisi

  • 31 Aralık 2011
  • 4.024 kez görüntülendi.
Lazerle Çatlak Tedavisi

Lazerle Çatlak Tedavisi

Cilt Çatlaklarının Sebebi Nedir

Oluşum mekanizması tam olarak çözülemedi. Ama en kabul gören teori, aşırı gerilme nedeniyle cildin derin tabakasında ortaya çıkan yırtılmalara bağlı oluşmasıdır. Cilt çatlakları en sık hamilelik, ergenlik, aşırı egzersiz ve ağırlık kaldırma, bazı metabolik hastalıklar (Cushîng Sendromu), kortizon içeren ilaç veya krem kullanımı sonrası görülür. Hamile kadınların yüzde 90’ında cilt çatlağı görülebilir. Ergenlik sırasında kızların yüzde 70’inde, erkeklerin ise yüzde 40’ında cilt çatlakları görülüyor.
Ailesel yatkınlık ve kişinin cilt tipi de önemli faktörlerden. İnce derililerde ve açık tenlilerde cilt çatlağı daha sık görülüyor.

Çatlaklar En  Sık Nerede Ortaya Çıkar?
Cilt çatlakları gerilimin sık olduğu bölgelerde, gerilim çizgilerine paralel olur. Yerine ve kişiye göre farklı uzunlukta, ende olabilir. Erken dönemde cilt Lazerle Çatlak Tedavisiçatlaklarının rengi pembe, kırmızıyken ileri dönemde soluklaşır. Hamilelerde genelde karın ve göğüslerde rgenlik döneminde bacak içi sırt kalça ve diz arkasında  vücut geliştirenlerde omuz ve kol bölgelerinde daha sık görülür. Bazı endokrin hastalıklarında (Cushing Sendromu) oluşan çatlaklar koyu kırmızı olarak kalır ve solmaz.

Çatlakların Tedavisi Mümkünmü?
Öncelikle oluşumunu engellemeye yönelik önlemlerin uygulanması çok önemli. Önleyici tedavide dikkat edilmesi gereken en önemli şey cildi nemli tutmak ve cildin dolaşımını artırmaya yönelik tedbirler almaktır.
Özellikle hamilelerde 4’üncü aydan sonra besleyici ve nemlendirici kremlerin masaj şeklinde sürülmesi önerilir. A,C ve E vitamini içeren kremler, düzenli egzersizler ve cilt dolaşımını bozacak çok sıkı giysilerden uzak durma çatlakların oluşumunu önlemede çok önemli. Cilt çatlaklarını tamamıyla ortadan kaldırabilen bir tedavi henüz yok.
Tedavide amaç cilt çatlaklarını daraltmak ve daha az göze çarpmasını sağlamaktır.

Çatlak Tedavisinde Hangi Yöntemler Kullanılıyor?
Günümüzde tedavide en sık kullanılan yöntemler ve ilaçlar şunlar:
■ Kimyasal peeling,
■ Dermabrazyon (zımparalama),
■ Retinoik asit içeren kremler,
■ Radyof rekans tedavisi, Fraksiyonel lazer tedavisi.
Bunlar içinde en çok tercih ettiğimiz fraksiyona lazer tedavisidir.

Fraksiyonel Lazer Tedavisi Nedir?
Lazerle cildin derin tabakaları ısıtılır, cildimizin temel taşı olan kollajen sentezi artırılır. Böylece çatlağın eninde yüzde 50-70 arası azalma hedeflenir.
Aynı seansta cildin üst tabakası fraksiyonel  lazerle soyularak alttan taze cilt gelmesi sağlanır. Tedavi sonrası 5-7 gün aşırı  hassasiyet ve kızarıklık olur.
Bu süreçten sonra pembe bir cilt ortaya çıkar ve çatlak eninde azalma oluşur.

Fraksiyonel lazer ortalama yılda 2-3 seans yapılır. Seanslar arası 4-6 hafta olmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ