Kadın, Gebelik, Yemek Tarifleri, Güzellik ve Bakım

Koroner Kalp Hastalığı

  • 20 Ağustos 2009
  • 3.062 kez görüntülendi.
Koroner Kalp Hastalığı

Koroner Kalp Hastalığı

Kan damarı hastalıkları dcoroıjer kalp hastalığı (CHD), inme ve venöz tromboembolizm bir arada kardiyovasküler hastalık ola­rak bilinir. Bu hastalıkların herbiri sırasıyla ele almacak.
CHD, Batı dünyasının büyük kısmında kadınların bir numara­lı katilidir. Ulusal istatistikler koroner kalp hastalığının ABD’de üç milyon kadını etkilediğini gösteriyor. Sadece 2002’de tahmini 485.000 Amerikalı kadın, P krizi ya ila kalple ilgili başka bir ra­hatsızlık geçirdi ve bunlaırı Sucunda yaklaşık 242.000’i öldü. 40 yaşında bir kadının hayatı boyu CHD’ye yakalanma olasılığı üçte birdir.

Yakın zamana kadar menopoz hormonu tedavisi konusundaki heyecanın Koroner Kalp Hastalığıbüyük bölüm 1 “utlun kadınların kalbini koruduğu inancından kaynaklanıyordu; bu faydanın, meme kanseri gibi po­tansiyel risklerine karşı ağrr Da%ağı düşünülüyordu. Son otuz yıl­da Hemşire Sağlığı Araş dahil olmak üzere düzinelerce gözlemsel araştırma, süreci östrojen ajan (pr0gestojenle ya da progestojen olmadan) kadınlara CHD olasılığının menopoz hormonu almayan kadınlara göre yüzde 35 ila 50 daha az oldu­ğunu gösterdi. Ancak rastlantısal seçime dayalı deneyleren dik­kati çekenler Kadın Sağlığı Inısiyatifi (WHI) ve Östrojen/Progestin

Replasman Araştırması’dır (tjERS)—gözlemsel araştırmalarda bildirilen faydaları teyit etmedi. WHI östrojen-artı-progestin de­neyinde, rastlantısal seçime Söre hormon tedavisine alınan ve kalp hastalığı öyküsü olmayan kaklarda ıcoroner ölüm olasılığı plasebo verÜen kadınlara göre yüzde 24 daha faz­laydı. WHI sadece östroje11 erieyinde hormon tedavisi grubun­daki kadınlarda bunların yaŞanrna olasılığı yaklaşık plasebo grubundakiler kadardı (yani, riskte bir azalma ya da artma olmamış­tı).

HERS deneyinde östrojen-artı-progestin tedavisi daha önce kalp krizi geçirmiş kadınları bir ikincisinden korumadı. Gözlem­sel araştırmalar ve klinik deneylerin sonuçları arasındaki bu bariz çelişkiye dair çeşitli açıklamalar öne sürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ